top of page
FCH01019.jpg

Wij zijn Studio Terrazzo

Een ambiteus familiebedrijf in het pittoreske Erp. Al meer dan 25 jaar maken we met passie de mooiste terrazzo vloeren, aanrechtbladen & renovaties onder de naam Van Rijbroek Terrazzo. Een familiebedrijf waarbij vader en zoons zijn gespecialiseerd in het terrazzo ambacht. Doorgaans wordt terrazzo voornamelijk gezien als een product wat je alleen terug ziet in een landelijke stijl. Studio Terrazzo brengt hier met al haar ervaring verandering in! Voor onze handgemaakte terrazzo tafels maken wij gebruik van een eeuwenoude techniek in een modern jasje waardoor je altijd een uniek stukje ambacht in huis haalt!

FCH01079.jpg

Wat is Terrazzo

Tell your visitors your story. Add catchy text to describe what you do, and what you have to offer. The right words can inspire and intrigue your audience, so they’re ready to take action on your site. To start telling your story, double click or click Edit Text.

Terrazzo vindt haar oorsprong in het prachtige Italië, waar van oudsher veel marmer te vinden is. De eerster Italiaanse terrazzo werkers kwamen rond 1800 naar Nederland en hebben zo hun kennis van het terrazzo ambacht weer overgedragen aan een nieuwe generatie terrazzo werkers!

Terrazzo is een duurzaam natuurproduct, heeft een luxe uitstraling en heeft tal van kleuren en mogelijkheden om toe te passen!

Terrazzo is een samenstelling van natuursteenkorrels zoals marmersteentjes. Deze korrels zijn er in diverse kleuren en maten wat maakt dat er oneindig veel combinaties mogelijk zijn. Dit wordt vervolgens met cement en water gemengd waarna het in de gewenst mal wordt gegoten.  Om de terrazzo van de gewenste structuur te voorzien wordt het geheel diverse keren gewalst voordat het drogingsproces van start gaat. Na dit proces wordt het geheel geslepen, geschuurd en net zolang gepolijst totdat je de mooie, gladde oppervlakte krijgt wat terrazzo zo typeert!

 

Terrazzo/granito salontafel

Wat doet Studio Terrazzo

Niet schrikken, maar wij maken tafels! Dit doen er wel meer zal je denken. Wat onze tafels bijzonder maakt is dat ze zijn voorzien van een handgemaakt terrazzo blad. Een eeuwenoude techniek die wij in een modern jasje hebben gestoken. De techniek bij het maken van terrazzo zorgt ervoor dat geen enkel exemplaar precies hetzelfde is , u haalt dus altijd een uniek stukje ambacht in huis. Vanaf ontwerp tot aan de realisatie wordt vol liefde en met oog voor detail jouw tafel volledig met de hand vervaardigd. In onze werkplaats wordt door onze specialist op het gebied van staal jouw frame gemaakt en voorzien van een sterke poedercoatlaag. Als zowel het gewenste frame en blad klaar zijn, zorgen wij ervoor dat jouw uniek stukje ambacht bij jou in huis komt te staan!

FCH00911.jpg

Al onze terrazzo tafels zijn handgemaakt waardoor u dus altijd een uniek stukje ambacht in huis haalt!

bottom of page